Vi tippar! Omgång 27

Publicerad av

Endast fyra omgångar återstår av Superettan och det är nu allt avgörs. Både toppen och botten i årets serie är fruktansvärt jämn och det kommer bli oerhört spännande att följa återstående matcher. Imorgon (lördag) startar omgång 27 och vi ska såklart tippa omgångens matcher. Vårt tips hittar du nedan!

Varbergs BoIS – Västerås SK: 1

Västerås är inne i en formsvacka och har precis sagt upp sitt avtal med en före detta huvudtränaren Gabrielsson. Vi tror inte att denna förändring kommer ge effekt såpass snabbt. Varberg saknar Modig, vilket inte är ett alltför stort avbräck. Varberg är en och kanske två nivåer bättre än VSK och ska vinna denna matchen, vilket vi även anser att de kommer göra. En etta!

Mjällby AIF – Östers IF: X

Serieledaren Mjällby tar emot nästjumbon Öster som har en uppåtgående formkurva. Mjällby har Allsvenskan i sina egna händer men är enorm pressade i den tajta toppstriden, något som vi tror påverkar spelarna. Öster är taggade på att förlänga sin goda svit och kommer till denna matchen med gott självförtroende. Detta blir en svårtippad match minst sagt. Alla tecken är aktuella men vi tror på ett snöpligt kryss.

Degerfors IF – IF Brommapojkarna: X

Formstarka Degerfors tar emot bottenlaget BP i ett mycket viktigt möte för bortalagets del. Hemmalaget saknar Lindahl till detta möte, men vi tror att man ska kunna ersätta denna positionen utan några större problem. Degerfors har haft en tendens att stöka till det mot lite sämre lag, samtidigt som BP har oroat topplagen en hel del. Vi tror att dessa trender kommer mötas på vägen, vilket kommer ge en jämn matchbild. Därför tror vi att denna matchen slutar oavgjort.

Halmstads BK – Norrby IF: 1

Hemmalaget kommer ifrån en mycket trevlig vinst mot topplaget Varberg medans Norrby kommer ifrån en klar förlust mot bottenlaget GAIS, en uppenbar kontrast minst sagt. Bortalaget saknar både Pekalski och Shojaee vilket inte borde avgöra matchbilden allt för mycket. Vi tror att HBK kommer att dominera matchbilden, där kanske skyttekungen RWP får slå till med ännu ett mål. En hemmavinst!

Dalkurd FF – IK Frej: 2

Dalkurd har för tillfället tre raka vinster, mot tre bottenlag och kommer härnäst att få ställa sig mot ännu ett bottenlag. Bortalaget Frej har imponerat stort på oss under de senaste matcherna, mycket tack vare deras stjärna Ribeiro. Båda lagen kommer till denna matchen med full trupp, vilket ger bästa möjliga förutsättningar. Vi tror att Frej kommer att spela disciplinerat och modigt även i denna match, vilket kommer ge utdelning tillslut. En bortavinst till Frej!

Syrianska FC – Örgryte IS: 2

Tabelljumbon Syrianska tar emot topplaget ÖIS som faktiskt har lite känn på tredjeplatsen. Syrianska har under de senaste matcherna spelar fotboll som inte hör till i en elitserie, och vi anser att de är seriens just nu sämsta lag. De saknar till denna matchen försvararen Dyrestam vilket bara gör situationen värre såklart. Örgryte ska egentligen bara vinna denna matchen, vilket vi med säkerhet tror att de gör. En stark tvåa!

Trelleborgs FF – IK Brage: X

En match mellan två lag med en svag formkurva väntar, där Brage i den senaste matchen lyckades att besegra Frej ganska oförtjänt sett till matchbilden. Brage ska i vanliga fall kunna besegra TFF utan några större problem, men nu saknar man Oscar Lundin, Robbin Sellin och kanske till och med Andersen om han fortfarande är skadad. Hemmalaget saknar dock Köhler och Vesterlund som båda är avstängda. Vi tror på ett svängigt möte där inget lag riktigt kommer få till det. Vi sätter ett kryss på denna match!

Jönköpings Södra IF – GAIS: 1

Tabelltvåan J-Södra tar emot Göteborgslaget GAIS som huserar i den nedre regionen av tabellen. Smålandslaget har tappat en del poäng på sistone, vilket vi tror kommer motivera dem till att ta en skön vinst. Bortalaget GAIS saknar Karl Bohm, vilket är ett tungt avbräck. Det återstår att se om Henrique Moura & Co kan stoppa Edin Hamidovic och hans J-Södra. Hemmalaget är nivåer bättre och bör vinna detta mötet enligt oss. En etta!