Omgångens spelare- Pedro Ribeiro, Frej

Publicerad av

När en MLS-meriterad brasse skrev på för Frej inför säsongen höjde många på ögonbrynen. Anledningen var att Ribeiro hade träffat en svenska under sin sista säsong på college. Och tur var väl det för Frej, då Ribeiro har tillhört de absolut bästa i Täby-laget. Kanske är det han som avgör om Frej får spela i Superettan nästa år eller inte.

Mot IK Brage tog det inte så lång stund innan vi fick se hur bra Ribeiro är. Hans bollbehandling påminde mycket om Busquets- Ribeiro täckte elegant bollen när han förflyttade den mellan sina bägge fötter, och gjorde det omöjligt för motståndarna att komma åt den. En annan likhet med Busquets är att det inte alltid går snabbt, men det mesta de gör är ofta effektivt och nyttigt. Och sedan har ju även Ribeiro lååånga ben, som når väldigt långt och kommer väl till hands när han snor åt sig bollen från motståndarna.

Ja, brassen gjorde en kanonmatch på Brage. Han var planens i särklass bäste spelare, och fick även göra ett vackert mål. Tyvärr räckte det inte hela vägen för Frej.

Oavsett hur det går i resterande matcher för Frej kan vi vara relativt säkra på att Ribeiro inte kommer att finnas i de lägre divisionerna i Sverige. Han var eftertraktad redan i somras, och intresset lär inte ha svalnat direkt.