Blekt Brage tog tre poäng. Matchrapport Frej – Brage

Publicerad av

Måndagkväll i Täby Kyrkby, med höstkylan i luften och fotbollsmatch mellan två lag som, av olika anledningar, behövde vinna. Frej var i behov av tre poäng för att hålla sig över nedflyttningsstrecket. Brage behövde vinna för att ta sig in bland topp tre. Det var nästan givet att matchen skulle avgöras till något lags fördel, för ett kryss skulle innebära att båda lagen blev förlorare.

Brage inledde matchen hyfsat övertygande, och man tar även en tidig ledning. Inte var det på grund av lysande spel eller fantastiska kombinationer. Men Brage har fått mycket med sig gratis denna säsong, och haft flyt i många matcher. Till en början var Brages mittfältet överlägset Frejs, med Antonsson som kreatör, bollvinnare och pådrivare. Antonsson kreatör, undrar ni kanske? Jo, men så var det faktiskt. Med Andersen och Hellberg borta, tog Antonsson ett större ansvar än i tidigare matcher. Vi blev mäkta imponerande. Och Antonssons prestation matchen igenom applåderas av oss, då han i särskolas var bäste Brage-spelare.

Efter målet började man känna igen Frej. Brassen på mittfältet- ni vet han med långa benen- inledde sin show. Ribeiro var fantastisk denna match, och lyfte imponerande sitt gul-svarta lag. En vacker fotboll presterades av Frej, med kombinationer på kanterna där modiga grabbar vågade utmana, ta avslut och göra några överstegsfinter extra ibland.

Första halvlek slutade 0-1, men känslan var att Frej var väldigt nära en kvittering. Och visst, den kom redan efter att tre minuter av andra halvlek var spelad. En fantastisk frispark av Zeidan ställde Engdahl och Brage-målet så pass mycket att stackaren inte en hann reagera. Glädjerop och fyrverkerier på Vikingavallen!

Hemmalaget fortsatte gasa, och Ribeiro fortsatte att dominera mittfältet. Hans landsman de Brito for fram på vänsterkanten, och defensivt stoppade han de flesta av Sellings försök att hitta på något kreativt. Och som brassar bukar göra, ville de Brito briljera med sina överstegare och inlägg. de Brito var bra denna kväll!

Matchens spelare, Ribeiro, gav också Frej ledningen i minut 54. Bollen hamnade framför Ribeiro fötter i straffområdet, varefter han drar på en projektil som nästan sköt hål i nätet. Uppgifter säger att målburen fortfarande vibrerar. Eufori och glädjetårar hos hemmasupportrarna!

Men glädjen skulle bli kortvarig. 12 minuter efter Frejs ledningsmål satte Brages reslige mittback, Liljestrand kvitteringen på en retur. Där och då kände vi att Brage återigen skulle ha en sån där dag. Ni vet, en sån dag där det inte spelar någon roll hur dåliga ett lag har. För det är skriver i stjärnorna att laget ändå ska vinna.

Jovisst, ödet kan man inte lura. Brage gjorde till slut det avgörande 2-3 målet. Islänningen Antonsson satte sitt andra mål för dagen, med ett snyggt och välplacerat skott i bortre hörnet. Efter det orkade inte Frej resa sig igen, och Brage stod som segrare.

Orättvist kan många hävda. Jo, resultatet speglade inte matchen. Men det är så med fotboll. Och det är så med Brage denna säsong. De vinner, oavsett hur de spelar. Och Frej, de som har spelat så bra i så många matcher, får tyvärr infinna sig i att fotbollsgudarna tycker om de andra lagen lite mer än vad de tycker om Frej.

Bäst på plan var tveklöst Ribeiro. Det är underligt hur han med sina långa ben, och sin storlek, kan behandla bollen så mjukt och elegant. Ibland såg det ut som om Brage-spelarna blev bortgjorda med flit. Det såg löjligt enkelt ut när Ribeiro hade bollen.

Även de Brito och Millbert gör väldigt bra insatser. I Brage anser vi att Antonsson gör en väldigt bra match.