Ska Brage ta chansen? Inför Frej – Brage

Publicerad av

Varberg förlorade igår mot Halmstad, och riskerar att bli av med tredjeplatsen. Dvs, OM Brage gör sitt jobb och tar en trea mot Frej. På papperet, och sett till tabell-läget, ska uppgiften vara relativt enkel för dalalaget. Men man får se upp med de gulsvarta från Täby!

Hemmalaget har radar upp tre raka vinster, och faktiskt hållit nollan dessa tre matcher. Väldigt imponerande för ett lag som har funnits i botten av tabellen hela säsongen. Frej stuvade om en del efter sommaruppehållet. Man plockade in Pablo Pinones-Arce och Jan Mian från Bajen-ledet i ett försök att få ordning på spelet. Utöver nya tränare har även spelare som Akpoveta och Mwana stärkt laget. Båda dessa har gjort det bra ifrån sig, likaså Bajen-lånet Leo Bengtsson som är ett farligt anfallsvapen.

På innermittfältet har Frej tekniska och passningsskickliga spelare som Ribeiro, Hudu och Zeidan. Och på kanterna dundrar Izountouemoi, Bengtsson och Bouvin fram.

Vi har fått se ett försiktigare Brage på sistone, och nog kan man påfästa begreppet ”formsvacka” på de grönvita. Redan i segermatchen mot Dalkurd för två veckor sedan konstaterade vi att spelet inte stämde, men med taktisk skicklighet tog man ändå tre poäng. De efterföljande två matcherna har dock slutat med förlust.

Seth Hellberg och Pontus Hindrikes är avstängda till denna match. Om det blir så att Oscar Lundin ersätter Hellberg kommer vi att se en tydlig defensiv prägel på Brages mittfält. I övrigt har vi sett att Anton Lundin har börjat hitta formen igen, men att Kouakou och Morsay har nedåtgående form.

Saarenpää har flera gånger beskrivit Brages spel som komplext, men vi håller inte riktigt med där. Istället tycker vi att Brage spelar väldigt enkelt, vilket också har varit den största anledningen till att man har gjort en bra säsong. Man håller sina positioner och får sällan utanför givna instruktioner/roller. Det är egentligen bara Andersen och A Lundin som tar sig friheter på planen, ibland även Sellin. Detta disciplinerade spel har skördar framgångar, och är en trygghet för Brage.

Vi tror att Frejs segerrad bryts ikväll. Visst, Frej bör vara oerhört motiverade och har dessutom ett momentum som gör att allt känns enklare. Men Brage har i grunden ett bättre lag, med flera spelare som kan avgöra på egen hand. Och dalalaget ser sin chans att ta tredjeplatsen ikväll, för det kanske inte kommer så många fler chanser.

Ett motiverat Brage tror vi får med sig alls poäng hem till Borlänge.