Reflektioner 29/9

Publicerad av

Brage har nu förlorat två matcher i rad. Det har inte hänt sedan i början på säsongen, omgång 5 och 6. 28 april förlorade med med 1-2 mot Vargberg, och 7 maj förlorade man mot Degerfors med 1-0. Återigen var det alltså Degerfors som gav Brage deras andra raka förlust. Vinner man inte mot Frej på måndag finns risken att drömmen om Allsvenskan spricker

Syrianskas spel och inställning mot Dalkurd i omgång 25 är det sämsta vi har skådat på väldigt länge. De uppträdde knappt som ett division 3 lag.

Frej ångar på? Vi har länge berömt Frej för deras sätt att spela, och nu verkar det äntligen som att det ger resultat (och poäng). Påminner nästan om Bajen ju, undrar varför…? Dessutom har man kanske seriens mest underskattade spelare i Izountouemoi. Det är en spelare som aldrig märks i media, men är oerhört talangfull. Han kan användas lite överallt, och gör det alltid bra.

Vad har hänt med Mjällbys stjärnförvärv Michael Omoh? Från att vara hur grym som helst de inledande matcherna, till att nästan vara en belastning för laget. Och åt andra hållet har istället Jobe gått. Relationen till tränaren och lojaliteten till laget var ifrågasatt i början på säsongen. Men nu har Jobe växt till en av Superettans största stjärnor.

Paulson är tillbaka på allvar, eller? Ett piggt inhopp hur som helst, och fick också bli hjälte. Skönt för honom, ÖIS, och alla som gillar bra dramaturgi i fotbollen.

En fråga vi har ställt oss många gånger på sistone är hur långt Degerfors hade kunnat gå med en frisk Ladan, och om de hade fått behålla Alm? En lite jämnare säsong hade nog kunnat ge dem åtminstone en kvalplats, eller?

Vi vill verkligen att Varberg fixar en Allsvensk plats, så att vi får vittna en Askungen-saga a la Leicester 2015/16. Kom igen team Seljmani!

GAIS fixar det här, eller? Hmm..svår fråga. Nästan så att GAIS bör fixa kontraktet- så att vi får uppleva fler originalderbyn. Kom igen guys…GAIS…