Vi Tippar! Omgång 26

Publicerad av

Serien närmar sig sitt slut, och varje match är nu livsviktig för de flesta lag. Toppstriden är så jämn den kan bli, och i botten kämpar ett antal lag för att få nytt kontrakt. Med andra ord väntar en spännande omgång i Superettan!

Örgryte – BP: X

Sannolikheten är minimal att ÖIS hamnar topp-3, men man vill nog ändå avsluta säsongen starkt. BP saknar kuggen GSM, men har mest att vinna denna match. Två vinster följdes upp av en klar förlust mot botten-kollegan Frej. Motivationen bör ändå kunna ge BP en pinne här.

HBK – Varberg: 2:a

BoIS har inte förlorat på fem senast, och verkar ha vaknat till på allvar nu. Zackrisson avstängd hos gästerna, men inget större avbräck. HBK är ojämna, och lider av motivationsbrist. Seljmani avgör till Varbergs fördel!

Dalkurd – TFF: X

Trots en dålig insats vann DFF mot Syrianska. Gästerna har två raka förluster, och behöver poäng för att säkra kontraktet. Matcherna mellan DFF och TFF är alltid låsta och svårspelade. Delade poäng ligger närmast till hands här.

VSK – Öster: 2:a

VSK kan i princip säkra kontraktet vid en vinst här. Dock ojämna prestationer på sistone, dessutom är mittbacken Berisha avstängd. Öster måste få liv i sitt spel genast! Kommer från en trea mot HBK. I grunden har man ändå lite mer kvalitet i truppen än VSK, och har enligt oss en bra chans att vinna denna match. Observera att viktige mittfältare Persson saknas hos Öster!

Frej – Brage 2:a

Frej har som vi nämnt många gånger spelat en bra fotboll sedan Pinones-Arce och Mian tog över rodret. Man har även 3 raka vinster nu, och har äntligen tagit sig över nedflyttningsstrecket. Det finns helt klart kvalitet i laget för att vinna denna match. Men Brage måste vara oerhört sugna på en vinst, efter den snöpliga förlusten mot Degerfors där man släppte in avgörande målet i minut 90+9! Hindrikes och Hellberg är avstängda, men det finns goda ersättare! Kvalitetsmässigt är Brage två nivåer över Frej. Dalalaget kommer inte att ge bort poäng i denna match!

Degerfors – Syrianska 1:a

Degerfors har fyra vinster på fem senaste matcherna, medan Syrianska har fyra förluster. Södertäljelaget uppträdde pinsamt mot Dalkurd- det var nog den sämsta insatsen som vi har sett av ett lag i serien i år. Degerfors tar en komfortabel seger här. Syrianska kommer att falla i ännu djupare kris, och kommer att bli toksist!

Jönköping Södra – Mjällby 1:a

Poängtapp två matcher i rad av J-Södra, men Brännström litar på sitt lag och kommer inte att förändra något i spelet. Mjällby övertog serieledningen efter senaste vinsten mot Trelleborg. Även om MAIF har kvalitet i truppen att vinna denna match, tror vi att J-Södra tar en taktisk seger. Avgörandet kommer på fast situation?

Norrby – GAIS X

Boråslaget har uppåtgående form, och har gjort två bra insatser senaste två matcherna. GAIS har även de tagit en del poäng på senaste matcherna, och mot rivalen Örgryte var man kanske närmast en seger men fick nöja sig med en pinne. En målsnål match väntas, där GAIS förväntas ta tag i taktpinnen. Oavgjort känns mest logiskt.