Inför Norrby – VSK

Publicerad av

Ett revanschsuget VSK åker till Borås för att möta Norrby IF. Färskt i minnet för VSK är hur man blev bortmanövrerade senast när lagen möttes, där Norrby visade på ett omställningsspel av sällan skådat slag. Alla lag vet nu att Norrby är effektiva i sina kontringar, så gissningsvis bör det vara svårare för Norrby att spela sitt vanliga spel med tajt försvar och långa raka bollar vid omställningar.

Norrby saknar startspelaren Osmanagic och sin super-sub Vukojevic, medan VSK saknar Safari och Ljevar. Notebart och viktigt för Norrby är att anfallaren Yarsuvat har återhämtat sig från en skada, och bör starta denna match.

Norrby kommer från en tung vinst mot seriens kanske bästa lag J-Södra. Innan dess hade man även tagit en poäng mot ett annat topplag- Varberg. Även Västerås kommer från en vinst, mot Degerfors.

Matchen är kanske viktigare för VSK än för Norrby. Tre poäng för gästerna här innebär mer eller mindre säkrat kontrakt. Norrby har inte en reell chans på avancemang, och har med all säkerhet redan säkrat kontraktet. Därför bör VSK var mest motiverade. Vi tror emellertid att Norrbys hemmafördel, och deras stärkta självförtroende kommer att fälls avgörandet. 1-0 är ett troligt resultat.