Allt som var fel i mötet mellan Syrianska och Dalkurd.

Publicerad av

Dalkurd vann publikfria matchen mot Syrianska med knapp 1-2, trots att de grönklädda avlossade hela 17 skott mot mål. Det missades oerhört mycket chanser ikväll, där båda lagen var sjukt ineffektiva. Men vi ska inte skriva en sedvanlig matchrapport denna gång. Hur ogärna vi än vill det ska vi låta vår frustration få ta plats. Så därför ska vi språka någorlunda fritt om matchen utan censur. Och förresten så ljuger rubriken, för nedan tankar är enbart en bråkdel av allt som var fel med matchen. Aja, nedan följer några uppenbara knasigheter.

Första: Awad har gjort 7 mål och 2 assister på 14 starter, och är ju storform! Cissoko har gjort 9 mål på 6 starter (!), och levererar nästan alltid när han får en riktig chans. Men Olausson envisas med att starta med Alexandersson, som har gjort ynka 3 mål + 1 assist på 18 starter- ett klart underkänt betyg! Utöver detta är och har Awad alltid varit lojal mot klubben, och har precis som Cissoko kontrakt med klubben. Alexandersson är inlånad, men prioriterad ändå framför de betydligt formstarkare egna spelarna. Och allt detta i ett läge där laget knappt har något att spela för?! Det krävs ingen större hjärnkapacitet för att förstå att Dalkurds tränare inte hör hemma i svensk elitfotboll, enbart av denna anledning.

Andra: Varför spela med Emil Berger, som under hela säsongen mer eller mindre har varit en belastning för övriga mittfältet, och ha Lawan på bänken (om nu han inte har en okänd skada)? Lawan har verkligen hittat rätt i sin defensiva roll på mittfältet, och är en stor anledningen till att Sabovic har kunnat ta ett större offensivt ansvar.

Tredje: Daradic fortsätter att döma totalt felaktigt. Utvisningar, missade straffar, feldömda straffar. Vi vill inte gärna kritisera domare, då vi vet att det är svårt att alltid döma rätt. Men att systematiskt och kontinuerligt döma fel i varenda match får även den mest tålmodige att tappa förståndet. Det här är verkligen inte en domare för elitnivån, och har egentligen aldrig varit det heller.

Fjärde: Vilken tränare ger instruktioner om att spela med lågt tempo mot ett lag som älskar att spela gå-fotboll? Inte ens Olausson tror vi är är så inkompetent, men ändå ser vi ett Dalkurd som spelar med en snigels hastighet. Det var egentligen bara Ceesay, som var enastående som alltid, och Moënza som bröt mönstret med hastighetsförändringar av det positivare slaget. Okej, Dalkurd saknar tydligen motivation, men kom igen! Ska fotboll vara så tråkigt? Vem minns inte tidigare matcher lagen emellan, där passion och känslor skapade en atmosfär värd Premier League (eller åtminstone Allsvenskan)? Och Syrianska då- vart är vilja och stoltheten? Vart är hedern? Det här var pinsamt att skåda, rent av löjligt. Vi såg inte 11 män kämpa om poängen, vi såg 11 bortskämda småpojkar som längtade bort till en sandstrand (eller Playstationet som väntade hemma).

Femte: Ärligt talat, vad gör Dyrestam och Mihajlovic på planen? Ska det verkligen vara så här i Superettan? En som uppenbarligen är alldeles för osmidig för denna nivå, och en som mest fokuserar på att vifta med armarna och tycka att alla gör fel förutom han själv. Och att sätta dessa båda herrar på kanske den mest kritiska positionen- mittback- är väl ett dåligt aprilskämt?

Sjätte: Man bänkar inte den ende spelare som fortfarande visar lite vilja inlett skadeskjutet lag: Rajalakso (hur otroligt det än låter). Om han nu inte har känningar då.

Sjunde: Dalkurd släppte ändå till rätt mycket bakåt, och var illa ute på slutet. Man tycker ju att laget borde ha lärt sig av alla tappade poäng i slutminuterna under denna säsong. Men ändå fortsätter man att ställa till det för sig själv. Poängtapp i denna match, med två man mer och mot ett demoraliserat Syrianska hade nog fått de sista trogna supportrarna att riva säsongskorten.

Ärligt talat var det här en match som fick oss att inse att Superettan kanske ändå är en bakgårdsserie, som vissa kritiker menar. För här vann inte ett lag för att det var bra, eller hade en stjärna som avgjorde på egen hand, eller hade marginalerna på sin sida. Nej, här vann ett dåligt lag tack vare att motståndarna var usla. Usla på att försvara sig, kassa på att springa, totalt oförmögna att slå en tvåmeterspassning. Ikväll bevittnade vi hur fotbollen dog en aning.