Vi tippar! Omgång 25

Publicerad av

Superettan börjar lida mot sitt slut och det återstår endast sex omgångar av denna serie. Både botten- och toppstriden är väldigt jämn, speciellt den sistnämnda där det endast skiljer två poäng (!) mellan ettan och fyran. Uttrycket ”alla lag kan slå alla i Superettan” stämmer otroligt nog mycket riktigt, ett exempel på detta var när bottenlaget BP slog topplaget Mjällby i förra omgången. De stora rubrikerna i den kommande omgången är att det väntar både en seriefinal men även ett Göteborgsderby. Nedan ser du vårt tips på omgång 25.

Varbergs BoIS – Jönköpings Södra IF: X

En seriefinal av högsta klass väntar, där Varberg är sugna på revansch efter förlust mot J-Södra i våras. Varberg saknar viktige Beqaj i detta möte, tungt avbräck som kommer påverka matchbilden. Hemmalaget kommer ifrån en klar vinst, medans bortalaget J-Södra kommer ifrån en förlust mot Norrby. Oddsen talar för att Varberg ska vinna, men vi tror på annat. Inget lag vill förlora, ett kryss!

GAIS – Örgryte IS: X

Ett mycket spännande derby ska spelas, mellan två klassiska lag. Grönsvarta GAIS åkte senast på en 1-0 förlust mot ÖIS i våras, därför är suget på revansch extremt stort. ÖIS saknar två spelare, vid namnen Tähti och Lindström. Två spelare som är mycket viktiga för ”Sällskapet”. Matcher som dessa brukar skapa stora nerver hos spelarna, därför kommer det bli mycket duellspel. Något som enligt oss kommer gynna GAIS, tror vi. Ett kryss även här!

IF Brommapojkarna – IK Frej: 1

Ett bottenmöte mellan två lag som siktade på att landa högre upp i tabellen, men nu är det kontraktet som står på spel. Båda lagen kommer ifrån en vinst, vilket såklart ger en bättre känsla inför denna match. Inga spelare är avstängda, vilket ger goda förutsättningar inför en god match. BP gjorde en kanoninsats mot topplaget Mjällby senast, en insats som hade kunnat fälla varje lag i serien. Därför tror vi att BP nu är sugna på mer, laget kommer trumma på för en vinst. En etta!

Östers IF – Halmstads BK: 2

Ja, vad ska man säga. Öster är i ett riktig krisläge, med sju poäng till säker mark. Tabelljumbon tar emot den klassiska klubben HBK som senast tog en klar vinst mot Trelleborg med 3-0. Bortalaget saknar Djuric pågrund av flera gula kort, något som kommer sänka kvalitén i spelet. Öster är inget lag vi längre tror på, efter alla dessa nederlag. Halmstad och Ramus Wiedesheim-Paul tar en komfortabel vinst i detta möte.

Norrby IF – Västerås SK: 1

Två mittenlag ställs mot varandra, där båda lagen kommer ifrån en vinst. Norrby mot serieledaren J-Södra, och VSK mot Degerfors. Hemmalaget saknar Nino Osmanagic men även bänkvärmaren Vukojevic som ofta brukar komma in och avgöra matcher med sin fart. Bortalaget å andra sidan saknar Ljevar men även frälsaren Safari. Västerås är väldigt ojämna i sina insatser, lite förluster och vinster lite här och där. Norrby visade att laget har kvalité, när man fällde Jönköping. Efter denna insatsen så tror vi att Boråslaget kommer att fortsätta leverera, även i denna match. Vi tror på en hemmaseger där ett mål kan bli avgörande.

Syrianska FC – Dalkurd FF: 2

Hemmalaget kommer ifrån en storförlust mot Varberg med hela 5-0, som hade kunnat sluta med tvåsiffrigt till och med. Dalkurd å andra sidan kommer ifrån en härlig vinst mot jumbolaget Öster. Syrianska kommer till denna match med två spelare avstängda, nämligen Diarra och Falkeborn. Bortalaget saknar endast McVey. Syrianskas defensiv kommer inte hålla i en hel match mot Dalkurd tunga offensiv som har bra målfacit på sistone. En klar tvåa enligt oss.

Trelleborgs FF – Mjällby AIF: X

Två lag som har mycket erfarenhet ifrån Allsvenskan ställs mot varandra. Ett möte som kommer betyda väldigt mycket för Mjällby, då det är såpass tajt i toppen. Båda lagen kommer ifrån två oerhört tunga förluster, där lagen inte lyckades göra ett enda mål. TFF saknar försvararen Jönsson och bortalaget saknar Omoh till detta mötet. Båda lagen är revanschsugna och vill plocka poäng, alternativt vinna. Pågrund av Mjällbys lilla formsvacka blir vårt tips på denna matchen ett kryss.

IK Brage – Degerfors IF: X

Även i denna matchen kommer båda lagen ifrån en förlust. Brage ligger för tillfället på en fjärdeplats och vill upp till Allsvenskan, och då måste det bli vinst här. Hemmalaget saknar försvarskugge Carlos Garcia, vilket är ett stort avbräck. När lagen möttes i våras slutade det i en uddamålsseger till DIF, efter en jämn match. Degerfors har en speciell förmåga, laget brukar ofta plocka poäng mot de större lagen och grusa till det lite för dem. Vi tror att denna förmågan kommer visa sig även i denna match. Björndahl & Co får åka hem med en pinne i bagaget. Ett kryss på Domnarvsvallen!