Nomineringar Månadens spelare

Publicerad av

Augusti månad är över, och då är det alltså dags oss att utse ”Månadens spelare” i Superettan. Vi har utgått från omgång 18 till 22, där lagen har spelat 5 matcher.

Det var tufft för oss att begränsa nomineringarna till endast 3 stycken, då vi tycker att många spelare har gjort det bra.

Och de nominerade är….

Bubacarr Jobe, Mjällby AIF: Jobe har varit i enastående form under augusti. Hans Mjällby har tagit 11 poäng, och Jobe har varit direkt avgörande flera gånger. Under de 5 matcherna som han bar spelar jar det blivit 4 mål. Utöver målen har Jobe varit en virvelvind, och skapar enormt mycket bytta för Mjällby.

Erik Björndahl, Degerfors IF: Inte många tänker på Björndahl som en fantastisk fotbollsspelare, det kanske ör därför det dröjde så länge innan han fick chansen i Superettan. Men Björndahl är en av få anfallare av den gamla skolan kvar i Sverige, som är rena strikers. Det är bara mål som räknas för Björndahl. På 5 matcher har det blivit 6 mål, och Degerfors har tagit 10 välbehövliga poäng.

Seth Hellberg, IK Brage: Säsongen började lite sisådär för Hellberg, som hade svårt att ta en ordinarie plats. Men som han har växt på sistone! Idag är han en av de absolut viktigaste selarna i topplaget Brage. Hellberg har varit högst delaktig i att Brage har tagit 11 poäng på 5 matcher, och inte släppt in fler än 4 mål.