FS-elvan omgång 22

Publicerad av

Vilka härliga matcher vi har fått skåda i denna omgång av Superettan! På sistone har målproduktionen i serien varit så pass bra att vi har känt oss tvungna till att ta med många offensiva spelare.

FS-elvan för omgång 22 blir 3-4-3 uppställning. Som anfallare föll Dalkurds Ahmed Awad precis utanför elvan, och i backlinjen var Mattias Liljestrand och Joakim Karlsson nära att slå sig in. Även på mittfältet var det hård konkurrens om platserna, men vi tror att vi till slut har hittat en elva som står sig väldigt stark och speglar omgången bra.

MV: Marko Johansson (3), GAIS- Marko gjorde en utmärkt insats, och spelar med enormt självförtroende just nu. Räddade en poäng åt GAIS med bland annat en fenomenal räddning på Kouakous lobb.

VMB: Henrique Moura (1), GAIS- Nye brassen har endast gjort två matcher, och varit strålande i båda. Mot Brage fick han kämpa hårt, det är inte lätt att möta Kouakou, Sellin, Morsay, Andersen… Men Moura gör en fantastiskt bra match, och är kanske den spelare som kommer att rädda kontraktet för GAIS?

MB: Carlos Garcia (3), Brage- Spelade som vanligt tufft och modigt. Släppte inte en enda centimeter fri yta till Marcelo. Visade även bra passningsfot, med många bra passningar framåt mot mittfältare och anfallare.

VMB: Jesper Svensson (5), Jönköping- Svensson är en komplett spelare, och i Crona frånvaro har han fått flytta in ett steg som mittback. Förvisso släppte Jönköping in två mål, men inget av dessa var inte Svenssons fel. Gör överlag en väldigt stabil match. Utstrålar pondus och ledarkaraktär.

VMF: Bubacarr Jobe (3), Mjällby- Mällbys landslagsman är i storform! Gjorde ytterligare ett mål i serien, och var i princip överallt på planen. På papperet var han uppsatt som vänsterytter, men han var bokstavligt talar överallt. En mycket, mycket bra match av Jobe!

CMF: Viktor Gustafsson (4), Mjällby- En av seriens absolut bästa defensiva mittfältare har blivit en allt viktigare spelare för Mjällby. Särskilt nu när spelet har börjat se mindre bra ut. Spelade enkelt, smart och tufft och tillät kollegorna att gå offensivt.

CMF: Besard Sabovic (2), Dalkurd- Lånet från Djurgården gjorde ännu en bra match. Var duktig på att driva bollen framåt, och sätta anfallare och wingbacks i position med sina precisa passningar. Får ta ett större ansvar offensivt, då Lawan gärna stannar vid anfall, och gör det väldigt bra. Otroligt svårfångad med boll!

HMF: Robbin Sellin (2), Brage- Kantspringaren var motorn i Brages anfallsspel. Han utgick från högerkanten, men kom ofta in centralt och skapade mycket med sina kvicka fötter och utmärkta passningsspel.

FW: Daryl Smylie (2), Jönköping- Var inte lika synlig som anfallskollegan Hamidovic i första halvlek, men vaknade till liv ordentligt i andra. Ett äkta hattrick som tog Jönköping från 2-2 till seger med 5-2! Allt blev rätt för Smylie i andra halvlek.

FW: Erik Björndahl (4), Degerfors- Kanske seriens starkaste anfallare. Har näsa för mål, och är just nu i sjukt bra målform. Låg bakom en ny Degerfors-vinst, som nu har säkrat kontraktet och kan spela utan hämningar.

FW: Edin Hamidovic (4), Jönköping- En striker i Allsvensk klass (kanske till och med bättre än så), vilket man inte minst såg på andra målet. Två mål alltså mot Örgryte plus involverad i ytterligare två mål, och i övrigt väldigt delaktig i spelet.

Tränare: Andreas Brännström (4), Jönköping- Mister 5-3-2 (3-5-2)! Är den tränare som är bäst på den taktiken och att hitta rätt spelare på rätt position. Vände underläge 1-2 mot Örgryte till seger 5-2, utan några egentliga förändringar. Men spelarna vet vad de kan, och hur de ska spela för att vinna matcher. ”Brännan” är för bra för Superettan!