Matchrapport Mjällby AIF – IK Frej

Publicerad av

Mjällby, utan sin målskytt som lämnat laget, tog emot Frej, som verkligen behövde FP med sig poäng hem till Täby. Men hemmalaget var för starka och tog ytterligare en trepoängare.

Mjällby ställde upp med följande elva (4-4-2): Eriksson- Terzic, Löfgren, Watson, Jeahze- Nilsson, Georges, Gustafsson, Jobe- Pärsson, Omoh.

Frej kom till start med följande elva (4-4-2): Olsson- Izountouemoi, Birkfeldt, Ekdal, Millbert- Bengtsson, Ribeiro, Hudu, Bouvin- Akpoveta- Zeidan.

Första halvlek

Hemmalaget tog som väntar tag i taktpinnen direkt från start. Man hade en god anfallsvilja, och använde sig gärna av sina snabba och kraftfulla spelare där framme. Frej fick inte riktigt tag i bollen, och fick mest ägna sig åt att jaga boll. Men man lyckades väl med det, då Mjällby inte skapade så många målchanser inledningsvis.

Jobe, som var uppställd som vänsterytter, spelade mer centralt i banan och bildade ett tremannaanfall med Omoh och Pärsson. Omoh i sin tur verkade spela mest på högerkanten, och när han var där passade Nilsson på att söka en position till vänster. Ibland hittade man Nilsson och Omoh även centralt nära Pärsson. Rörigt, vi vet, men MAIF verkar behärska denna typ av spel som innebär många positionsbyten under matchens gång.

Frej jobbade sig sakta in i matchen, men saknade ett eget spel. Man anföll lite på måfå, där känslan var att man mest HOPPADES på utdelning från sina oorganiserade anfall. Positivt för Frej var att man gör en bra försvarsinsats. Särskilt Izountouemoi gör det bra, när han ger duktige Omoh en rejäl match. Även om MAIF helst villa använda sin högerkant, blev msn ofta stoppade där av just Izountouemoi.

Halvlekens bästa chans kom överraskande nog för gästerna i minut 44. Izountouemoi hittade med en klet passning in till Akpoveta, som befann sig centralt nära straffpunkten. Felvänd tar han emot bollen, vänder och avlossar ett skott som träffar kryssribban.

Andra halvlek

Andra halvlek började som första halvlek, med ett hemmalag som tryckte på för ett ledningsmål. Omoh fanns nu att hitta roll vänster, och Nilsson till Höger. Jobe var som tidigare i en fri roll och rörde sig över stora ytor på offensiv planhalva.

Frej var inte helt ofarliga när de väl kom fram till Mjällbys straffområde. Man fick iväg en del skott och ett par gånger blev man nästan friställd med Carljohan Eriksson. Främst var det genom Bouvin och Akpoveta som man skapade sina chanser.

Matchens först mål kom i minut 63, och det var gästerna Frej som stod för det. Hudu fick driva bollen rättvänd, utan motståndare i närheten. Han hittade sedan med en perfekt utsidepassning till en löpande Akpoveta, som hade dragit sig bort från Löfgren. Passningen friställde Akpoveta med målvakten, och med ett högt avslut gav han Frej ledningen.

Kvitteringen kom omgående! I 66:e minuten får nyinbytte ynglingen Silverholt på ett lågt skott, efter en hörna från Georges som rensats dåligt. Avslutet hittar in bakom en skymd Olsson i Frej-målet, och kvitteringen var ett faktum.

Mjällby höjde tempot efter sin kvittering, och till slut fick man en vändning också. I minut 73 hamnar bollen hos Jobe, efter en felträff av Frejs Birkfedlt. Jobe drar på medan bollen är i luften, och även om tillslaget såg lite tveksam ut passerade bollen Olsson i målet.

Frej var nära att kvittera i minut 84, men Ribeiros känsliga hörna tog i ribban. I anfallet efter fick Pärsson iväg att bra avslut, som vi trodde skulle innebära 3-1, men skottet räddades fint av Olsson.

Frej gjorde ett gott försök för att få till en kvittering, men lyckades inte riktigt få till det i sista tredjedelen. Samtidigt gjorde MAIF det svårt och jobbade hårt i varje situation. Matchen slutade 2-1, vilket CI anser är rättvist, och även sett till matchstatistiken var uddamålssegern rättvis.