Inför Mjällby – Frej

Publicerad av

Laget från Listerlandet, Sölvesborgs stolthet Mjällby AIF möter sistaplacerade IK Frej från Täby.

Mjällby toppar Superettan med 42 poäng och målskillnaden 30-21. Senaste fem matcherna har man vunnit tre och kryssat två. Målskillnaden är 9-6. Senast mkt Dalkurd stod man för en makalös vändning. Man låg under med 0-2, men vände till 3-2 från minut 88 till 94.

Frej ligger sist i tabellen på endast 16 poäng. Målskillnaden är 23-42. Man har spelat bra på sistone, och faktiskt vart minst lika bra som motståndarna. Senast fem matcherna har man två kryss och tre förluster. Kanske borde man ha haft en seger senast mot Degerfors. Men olyckligt tappade man en 2-0 ledning till förlust med 2-3.

Hemmalaget har många spelare som är i bra form. Särskilt fokus ska riktas mot Bubacarr Jobe, som är i ruskig form. Han har även nyligen nominerats till månadens spelare i Superettan. Andra spelare som har varit bra på sistone är Viktor Gustafsson, Löfquist (avstängd till denna match), Löfgren och Jeahze.

Frej har som skrivet gjort bra prestationer spelmässigt. Spelare som har visar framfötterna är bland annat Ribeiro, Izountouemoi, Hudu och Zeidan. Tyvärr har man varit skakiga och gett bort initiativet alldeles för enkelt under matcherna.

Vi tror att Frej kommer att vara modiga och försöka att föra matchen. Även Mjällby gillar att hålla i bollen och styra spelet. Därför kan vi förvänta oss en rolig match.

Mjällby kommer att försöka dra nytta av Frejs misstag, och sätta boll på bland annat Nilsson Jobe i tidigt skede. Och me fett aggressivt spel i offensivt straffområde tror vi att Mjällby kan vaska fram en hel del målchanser.

Frej behöver hålla upp ett högt passningstempo, så att Mjällby inte hinner samla sig och täcka ytor. I försvarsspelet anser vi att man ska våga vara aggressiv, och helst ska man stoppa spelet redan högt upp på Mjällbys planhalva.

I slutändan tror vi ändå att Mjällby är det tyngre laget och fixar tre poäng.