Vi tippar! Omgång 22

Publicerad av

Klassiska klubbar som GAIS, Öster och BP krigar för sin överlevnad i Superettan, och på motstående sida av tabellen följer vi kanske den jämnaste toppstriden i Superettans historia där fem lag räknas in. Ska Örgryte, Brage, J-Södra, Mjällby eller Varberg ta hem seriesegern i årets upplaga av Superettan? Vi håller dig uppdaterad!

På fredag sparkar vi igång omgång 22 vilket betyder ännu mer spänning och starka känslor. Vi har som vanligt tippat alla omgångens matcher. Ta del av vårt tips nedan!

IK Brage – GAIS: 1

Sist lagen möttes körde Brage över Göteborgsklubben med hela 3-0 och det var inget snack om saken, laget från Borlänge var klart bättre. Båda lagen kommer ifrån en vinst och är sugna på att vaska fram poäng. Gais spelaren Harvey är avstängd till denna matchen, ett avbräck som man kanske inte lägger märke till. Brage är flera nivåer bättre än GAIS och ska kunna vinna denna matchen utan några större problem. En klar hemmaseger!

Degerfors IF – Halmstad BK: X

Rödklädda Degerfors tar emot laget som inte lyckats att få till det under årets serie, Halmstad BK. En match där hemmalaget ska vinna enligt tabellen och oddsen, men där håller vi inte med. Båda lagen kommer till denna matchen utan några avbräck och har de bästa förutsättningarna för att göra en bra match. Båda lagen är lite oklara, efter en hel del blandade resultat på sistone. Vi tror på ett kryss där båda lagen inte kommer upp i nivå.

Mjällby AIF – IK Frej: 1

Serieledaren Mjällby tar emot tabelljumbon Frej. Båda lagen saknar en spelare pågrund av avstängning , i hemmalaget David Löfquist och i bortalaget de Brito. Värt att nämna är även att Mjällbys skyttekung Jacob Bergström har lämnat för spel i Norge. Mjällby ska på pappret ta hem denna matchen, vilket vi tror på, men Frej har visat kvalitéer på sistone. Detta kan bli en jämn match, men Frej kommer ju längre matchen lider att tappa det mer och mer.

Varbergs BoIS – Östers IF: X

Tabelltvåan Varberg tar emot nästjumbon Öster, en match som där Varberg både ska och måste vinna. Varberg saknar dock Book och Modig pågrund av ett flertal varningar men även Girmai som vilar pågrund av skada. Öster kommer till matchen utan några avbräck. Varberg har haft en formsvacka men börjar att hitta tillbaka till sitt spel. Öster däremot fortsätter att förlora även fast laget gör godkända insatser. Svårtippad match som kan sluta hur som helst. Vi fegar med ett kryss!

IF Brommapojkarna – Syrianska FC: 2

Två bottenlag som är i stort behov av poäng, främst BP som vid förlust i denna matchen kommer att ha ena foten i Division 1. Båda lagen kommer till detta mötet med en spelare avstängd, i hemmalaget Fritiof Björkén och i bortalaget Khalid Abdo. BP har spelat väldigt svagt på sistone och då har man stött på bottenlag, Syrianska har en del kvalitativa spelare som kan sätta prägel på matchen. En bortavinst till laget från Södertälje.

Jönköpings Södra IF – Örgryte IS: X

Toppmöte på Stadsparksvallen i Småland väntar i denna omgången där båda lagen kommer till denna matchen utan några spelare avstängda. Båda lagen kommer ifrån en klar vinst och lagen är sugna på fler poäng. Denna matchen kommer spela stor roll för båda lagen. Vid hemmavinst så kommer J-Södra ett stort steg närmre Allsvenskan och ÖIS tappar taget om toppstriden. Örgryte kommer inte låta detta ske och kommer plocka minst en poäng.

Trelleborgs FF – Västerås SK: 2

Trelleborg tar emot Västerås i en match där hemmalaget är i behov av poäng för att säkra kontraktet i Superettan. Hemmalaget kommer ifrån en förlust och bortalaget kommer ifrån en vinst, där TFF mötte Varberg och VSK mötte Syrianska. Vi anser att Västerås är det bättre laget och bör vinna, och därför tippar vi en bortavinst i detta möte. Värt att notera är att hemmalaget saknar den solide försvararen Erik Andersson och bortalaget Västerås saknad både Emil Skogh och Dennis Persson.

Dalkurd FF – Norrby IF: 1

Ett på förhand väldigt spännande möte mellan Dalkurd och Norrby väntar, två lag som för ett antal omgångar sen hade känn på topplatserna i serien men nu tappat greppet helt och hållet så som det ser ut just nu. Dalkurd har två nyckelspelare avstängda, nämligen Tranberg och Ceesay. Dalkurd har dock spelare som kan ersätta och göra ett bra jobb ändå. Vi förväntar oss en jämn match där båda lagen är hungriga på tre poäng, men det är hemmalaget som drar det längsta strået mycket tack vara att man har spelare som kan avgöra på egen hand. En etta!