FS-elvan omgång 21

Publicerad av

Superettan förtjänar mer uppmärksamhet, och spelarna i de olika lagen förtjänar att lyftas. Därför tar vi ut omgångens elva, som vi kallar för FS-elvan, efter varje omgång.

Den här gången väljer vi att ställa upp med 3-4-1-2, där en anfallare tar plats som ”tia” (eller släpande anfallare). Kanterna kan gott fungera som försvarare i defensiven samtidigt som tian faller ner som central mittfältare, vilket ändrar formationen till 5-3-2.

Några spelare föll precis på målsnöret, exempelvis Carl Nyström, Simon Johansson, Alexander Nilsson, August Wängberg m.fl.

Nedan hittar ni de spelare som tar plats i FS-elvan, samt motiveringar:

MV- Marko Johansson (2), GAIS: Målvaktstalangen höll nollan i GAIS sköna seger. Gör som vanligt en stabil insats, även om vi vet att han kan bättre. Visar mognad på planen och utstrålar pondus.

VMB- Samouil Izountouemoi (1), Frej: Vänsterbacken var exceptionellt bra i första halvlek, och var väldigt stark i både offensiven och defensiven. Fortsatte vara bra i andra halvlek, även om han likt hela Frej gick ner sig något. Egentligen är Izountouemoi för bra för Frej, och förhoppningsvis ser en större klubb hans sanna värde till nästa säsong.

MB- Jesper Svensson (4), Jönköping: Mittlås i trebackslinjen mot Halmstad, trots att hans normala position är till höger. Var aggressiv, tuff, passningssäker och utstrålade ledarskap. En stor anledning till att J-Södra endast har släppt in 18 mål på 21 matcher.

HB- David Engström (2), Örgryte: En tuffing som sällan skapar rubriker, men är en oerhört stabil back. Gör nästan aldrig en dålig match. Bra insats mot Öster helt enkelt!

VMF- Alexander Jallow (2), Jönköping: Klarar av wing-positionen utmärkt. Gjorde ett enormt jobb mot HBK, sprang konstant längs kanten. Vågade också hålla i bollen och utmana. J-Södra vill gärna anfalla på Jallows kant, och det är lätt att förstå varför. Låg även bakom första målet, med en fint slagen frispark.

CMF- Jonas Hellgren (1), VSK: Finliraren Hellgren gör enligt oss sin bästa match i årets Superettan. Hade en något offensivare roll än i tidigare matcher. Påminde mycket om Robin Book i spelstil, när han löpte in i straffområdet. Hellgren kom ofta på instick och fick iväg en del avslut mot mål. Bra även i passningsspelet, och fick också göra mål.

CMF- Bjarni Mark Antonsson (1), Brage: Antonsson har verkligen börjar hitta rätt i rollen som defensiv mittfältare på senaste matcherna. Han inledde säsongen med en del tveksamma insatser, men har nu blivit en viktig pjäs i Saarenpääs spelidé. Arbetade otroligt hårt över hela banan mot Norrby, och och vågade sig även på en del offensiva äventyr. Visade på enormt hjärta och mod.

HMF- Jonathan Morsay (2), Brage: Har växt till en viktig spelare för Brage framåt, särskilt behövligt nu när Anton Lundin är inne i en liten formsvacka. Utmanade med kvickhet och teknik, och gjorde även ett gediget jobb defensivt. Avslutade matchen med ett magnifikt mål i absolut världsklass!

OMF- Brian Span (1), VSK: Var uppsatt som central anfallare mot Syrianska, men med Tronêt och Petrovic på varian sida om sig agerade Span ofta som falsk nia. Var oerhört felaktig och aktiv i spelet. Det blev nästan alltid farligt för VSK när Span hade bollen. Tog kloka löpningar bakifrån in i straffområdet. Gjorde en väldigt bra match, där endast målet saknades.

FW- Ailton Almeida (3), Örgryte: Brassestjärnan gjorde ett mål och två assist, och spelar därmed en direkt avgörande roll. Såg överlag pigg ut, och tog för sig. Var viktig i uppspelsfasen. Ailton tog stort ansvar denna match, vilket behövdes när Ludwigson inte kom upp i normal nivå.

FW- Erik Björndahl (3), Degerfors: Björndahl gör två mål, och blev en avgörande spelare i Degerfors vändning mot Frej. Syns inte alltid så mycket, och ibland ser det klumpigt ut, men Björndahl är en målskytt ut i fingerspetsarna. Och det räcker med att kunna göra mål, för det är hans viktigaste uppgift.

Tränare- Andreas Brännström (3), Jönköping: Leder sitt lag återigen till en stabil seger. Har nu inte förlorat på 9 matcher, och ligger efter 21 omgångar på kvalplats till Allsvenskan. Brännström har satt ett dynamiskt spel, med fokus på defensiv och genomtänkta anfall.