Inför Halmstads BK – Jönköpings Södra IF

Publicerad av

Tionde placerade Halmstads BK, med två raka vinster, tar emot formstarka Jönköpings Södra, som har fyra vinster på fem de senaste matcherna. Gästerna har imponerande 11-4 i målskillnad på fem senast matcher, medan hemmalaget har 8-9.

Inga avstängningar finns i något av lagen, varför vi förväntar oss att man kommer att kunna mönstra med starka elvor.

HBK lär starta som senast, med formationen 4-4-2, där vissa är givna. Backarna Bengtsson, Larsson och Johansson, tillsammans med mittfältaren Allansson och anfallaren Wiedesheim-Paul utgör stommen i laget. Gästerna tror vi kommer att ställs upp exakt så som de gjorde mot Frej. Brännström är konsekvent i sitt agerande och byter inte en elva om det inte finns särskilda skäl för det. Med tanke på lagets prestationer på sistone har vi svårt att se att man rör om i startelvan.

För Halmstad gäller det, tror vi, att främst minimera misstagen och vara noggranna i sitt passningsspel. Det är svårt att säga hur man ska agera i försvarsspelet, då J-Södra med sitt dynamiska spel kan anfalla på båda kanterna och även centralt. Dessutom är Jönköping bra på både omställningar och att vårda bollen med sidoförflyttningar av bollen. Men sköter man det defensiva arbetet, och får fram bollar till RWP kommer man med säkerhet att skapa tillräckligt med lägen för att kunna göra mål.

Jönköping spelar som sagt dynamiskt, och kan förändra sitt spel under matchens gång. Farliga vapen är så klart kanterna, med en Jallow i storform. Men även centrala mittfältarna är farliga framåt, och fyller ofta på vid anfall. Dessutom har man en av seriens bästa anfallare i Edin Hamidovic, som har gjort imponerande 10 mål på endast 12 starter (16 matcher totalt).

Matchen tror vi kommer att vara jämn inledningsvis. Jönköping kommer sedan att ta över initiativet ju längre matchen lider. Men Halmstad kommer att visa vilja och hjärta, och till slut få med sig en poäng.

Matchen spelas tisdag 27/8 kl 19.00, och vi kommer att ge er en rapport och analys efteråt.