Mjällby med årets sjukaste vändning – Matchrapport Mjällby – Dalkurd

Publicerad av

Det blev tillslut en väldigt spännande match på Strandvallen. Dalkurd tappade en tvåmålsledning på endast sex minuter och fick åka hem från Sölvesborg utan någon poäng. Läs vår detaljerade matchrapport nedan.

Hemmalaget Mjällby startade med följande elva (4-4-1-1): Eriksson – Jeahze, Löfgren, Watson, Terzic – Jobe, Gustafson, Löfquist, Nilsson – Omoh – Bergström.

Bortalaget Dalkurd startade med följande elva (3-5-2): Andersson – Tranberg, Thorbjörnsson, Jasarevic – McVey, Ceesay, Sabovic, Lawan, Moënza – Arhin, Awad.

Första halvlek

I strålande sol så fick vi se en pigg inledning från de båda lagen på Strandvallen. Det var Dalkurd som startade matchen bäst och sökte ofta mycket bollar på kanterna där man sedan skulle söka inspel, dock utan resultat. Mjällbys backlinje lyckades ofta stöta bort bollen innan det hann bli farlig. En bra och positiv start från det grönklädda laget.

Efter ca 20 minuters spel så började vi få se mycket chansbollar från båda lagen där det blev mycket dueller och fult spel, men även en hel del irritation mellan spelarna men även från åskådarna. Matchen fortsatte även på det viset och det blev aldrig någon riktig flyt på spelet, pågrund av alla avblåsningar.

I den 35:e minuten skulle det komma en riktigt bra målchans. Jacob Bergström tog en djupledslöpning och friställdes med Dalkurd målvakt Andreas Andersson. Jacob tog ett avslut som Andersson styrde undan, mot en fri Joel Nilsson som med ett öppet mål bara skulle sätta dit den men han missade hele målet med någon meters marginal.

Resterande minuter av matchen blev inte så händelserika. Det märktes att Dalkurd ville att tiden skulle gå, laget försökte ständigt dryga ut på tiden med några impopulära metoder. Svaret på det? Massvis med burop från publiken såklart.

Andra halvlek

Det var hemmalaget som startade den andra halvleken bäst. Hela laget gick upp på offensiv planhalva och sökte mycket inlägg på Bergström och resterande Mjällby-spelare. Mjällby fick även två bra frisparkar i bra lägen, Dalkurds målvakt Andersson kunde rädda båda utan problem.

Dalkurd jobbade sig successivt in i matchen och tog över mer och mer, mycket tack vare Ceesay, Arhin och Sabovic som ofta tiggde mycket boll och transporterade vidare.

I matchminut 61 skulle matchens första mål komma. Efter ett fint uppbyggnadsspel hela vägen ifrån backlinjen kunde Arhin söka ett instick på Ceesay som tog bollen. Bakom Ceesay kom sedan Ahmed Awad i ett överlapp och tog över bollen. Awad blev ensam med Carljohan Eriksson i Mjällby-målet och kunde enkelt skjuta in bollen i mål. Formstarke Awad fortsätter att göra mål!

Den uppförsbacken som Mjällby redan befann sig i blev bara brantare. I den 70:e minuten fick Dalkurd en tveksam hörna, som man lyckades förvalta på bästa möjliga sätt. Hörnan slogs av Besard Sabovic i en fin båge mot första stolpen och inhopparen Kerfala Cissoko, som utan markering kunde hoppa upp och skarva in bollen i mål.

Efter 2-0 målet lämnade Dalkurd över initiativet helt och hållet, laget riktade in sig på försvaret istället. Mjällby fick i den 82:e en gyllene chans till att ta sig tillbaka in i matchen. Efter ett inlägg mot straffområdet så lyckades (namn) nicka bollen mot ribban där bollen sedan styrdes mot stolpen, dock lyckades målisen Andersson plocka upp bollen innan Pärsson hann få ett bra läge.

Dalkurd valde efter den sekvensen att anfalla ändå, och det mycket genom Kerfala Cissoko som fler gånger om var nära på att sätta dit 3-0 målet, men så blev det inte. Istället skulle ”Buba” Jobe få bollen utanför straffområdet, han petade fram bollen och trycket till med ett hårt avslut som letade sig in i nättaket och Andreas Andersson var chanslös. Reduceringen var ett faktum och de sista minuterna blev trots allt spännande!

Otroligt nog, så fick Mjällby en hörna i den 92:e minuten och tro det eller ej. Jeahze slog hörnan längs marken mot Viktor Gustafson som befann sig utanför straffområdet. Han tog emot bollen och drog till med ett halvdant avslut som letade sig in mot bortre stolpen och 2-2 var ett faktum.

Som om det inte vore nog. I den 95:e minuten så slog Jeahze ett inlägg från vänsterkanten, som skarvades mot Pärsson. Bollen studsade sedan mot Jasarevics fot, som inte var med på skarven, där den sedan skarvades på nytt mot McVey som såg ännu mer överraskad ut. Med en tur som endast ett lag i medvind har hamnar bollen hos nyförvärvet Charbel Georges som drar på ett direktskott strax utanför straffområdet. Bollen retar sig sedan retfullt enkelt in vid Anderssons högra stolpe.

Sammanfattning

Den första halvleken bjöd inte på något vidare spel eller händelser, endast en hel del irritation mellan de båda lagen, där även publiken satte avtryck genom att bua i stora perioder av matchen. Den andra halvleken bjöd på ett Dalkurd som satte Mjällby på plats och gjorde två mål. När allt såg färdigt ut så hände det som ingen trodde skulle hända. Mjällby satte dit mål nummer ett, två och tre på bara sex minuter och matchen var avgjord. Jacob Bergström fick tillslut ett gott avslut med Mjällby, efter årets (?) sjukaste vändning inom svensk fotboll.