Matchrapport Dalkurd FF – GAIS

Publicerad av

Dalkurd ställde upp enligt följande: Anger- McVey, Tranberg, Ismail, Jasarevic, Moënza- Ceesay, Sabovic, Lawan- Awad, Arhin.

GAIS ställde upp med följande elva: Johansson- Netinho, Nyström, Wängberg, Angelin- Bohm, Cirak, Bergholtz, Pllana- Saebbö, Marcelo.

Första halvlek

Matchen började något försiktig, med visst övertag för gästerna. Det var även GAIS som skapade bäst chanser inledningsvis, även om spelet inte stämde till hundra. Bland annat hade man ett skott i överliggaren i minut 9. Annes var det många spelavbrott pga oschysstheter, och relativt lågt tempo som präglade matchens inledning.

Spelet sjönk in i en slags dvala, där målchanser lyste med sin frånvaro. En otrolig försiktig kamp utspelades från 10:e minuten ända till 25. Visst fanns försök till anfall, men dessa såg krampaktiga ut och ovärdigt Superettan. Men sedan, från ingenstans egentligen, gör Dalkurd 1-0. Moënza slår ett inlägg snett inåt bakåt till Sabovic, som elegant tar ned bollen på bröstet och trycker in den på volley otagbart för Johansson. Som en blixt från klar himmel kom ledningsmålet, men ack så snyggt det var.

En kan ju undra vart energin är för GAIS. I den sits som klubben befinner sig borde ögonen glöda hos spelarna. Men istället ser man ut att inte ha sovit på tre dygn, och agerar som småpojkar kring förmiddagen tupplur.

2-0 skulle komma bara några minuter efter första målet. Lawan hittar med en passning till Awad, som blir tvingen att ta ner den på bröstet där utanför straffområdet. Awad får trehundrasjuttio minuter på sig att lägga bolen till rätta, vrida hela kroppen och dra iväg ett avslut. Ett oerhört passivt försvarsspel av GAIS bäddade alltså för Dalkurds andra mål.

Efter det andra målet blev Dalkurds övertag väldigt tydlig. Man kom anfall efter anfall, framför allt på sin högerkant genom Arhin. GAIS-spelarna såg uppgivna ut och var totalt ointresserad av att försvara. Mittfältet lämnade ofta backlinjen ensam med Dalkurds anfallare och mittfältare vid omställningar. Gästerna såg endast ut att vilja anfalla och tog alltså stora risker i sitt spel.

Andra halvlek

GAIS passiva försvarsspel skulle straffa sig ännu en gång. En bufflig Nyström Rover ner kvicke Arhin längs linjen på högerkanten. Frisparken tas av Arhin, som lägger den länga kanten till en löpande McVey. Denne hittar i sin tur med en passning längs backen till Awad, som befann sig centralt i straffområdet. Awad gjorde inget misstag, utan placerade enkelt in sitt andra mål för dagen som innebar 3-0 för Dalkurd.

Som förutspått inför matchen blev spelet väldigt öppet till slut. Självklart tack vare att GAIS låg under med tre mål, och gick upp med många spelare. Det gav Dalkurd stora ytor att operera på, särskilt på GAIS planhalva. Man var ytterst nära flera gånger att utöka sin ledning, men hade inte skärpan i avslutsmomenten. Även GAIS skapade några bättre chanser i mitten av andra halvlek, men av avsluten kan klassas som horribla.

Resterande av matchen kontrollerades av Dalkurd, dock gav man GAIS ytor emellanåt. Dalkurd såg inte bekymrade ut över en slutforcering och tog det lugnt i alla spelmoment. Man var faktiskt mer intresserade av att göra 4-0 än att försvara sin ledning.

GAIS anfallsförsök var tafatta, även om det fanns ett par bra lägen till reducering. Men faktum är att Dalkurd, enligt oss, var närmare både 4-0 och 5-0 än GAIS var 3-1. Det här spelet och framförallt den här inställningen funkar inte, och kommer att förpassa GAIS till divison 1.

Bäst på plan var Frank Arhin och Besard Sabovic. Även McVey gör en bra match.