Inför Dalkurd FF – GAIS

Publicerad av

Dalkurd ligger för närvarande på plats åtta i serien, och möter GAIS som finns att hitta på plats tretton. Både Dalkurd och GAIS har gått dåligt den senaste matcherna. Hemmalaget har två raka förluster, medan GAIS har tre raka förluster.

Senaste möter mellan dessa två lag slutade med utklassning till Dalkurds fördel. DFF vann med hela 1-5 på bortaplan på Gamma Ullevi, och klet därefter annonserade GAIS att man bryter med dåvarande tränaren Bosko Orovic.

DFF har två avtändande- anfallaren Simon Alexandersson och förstemålvakten Andreas Andersson. Alexandersson har spelat 18 matcher, men endast mäktat med 3 mål. Andersson har stått alla matcher och släppt in hela 30 mål. Andremålvakten Filip Anger, som ersätter Andersson, är oprövad på denna nivå. Enligt uppgifter ska Anger inte ha kvaliteterna som krävs för Superettan, varför vi kan förvänta oss en mindre stabil instats av målvakten.

GAIS har även de två avstängda spelare- Niklas Andersén och Predrag Randjelovic. Andersén har gjort 10 matcher, medan Randjelovic har spelat 19 matcher. På senare tid har Randjelovic spelat på den ovana positionen ytterback.

GAIS har värvar en del under sommarfönstret, och därmed breddar sin trupp. Dalkurd däremot, har enbart plockat in en 17-åring från FC Djursholm som knappast kan tänkas få debutera i år. Dock är han uttagen till denna match.

Status på Thorbjörnsson är okänd. Senast fick han inte spela pga skada. Om han är frisk utgår vi från att han startar i en trebackslinje tillsammans med Ismail och Tranberg. Wings blir troligtvis Moënza och Ceesay, och längst fram kommer nog Cissoko att spela tillsammans med Awad.

GAIS startelva är svår att förutspå pga nyförvärven, och det läge laget befinner sig i. Men vi kan förvänta oss att nyförvärvet Saebbö åter får förtroende från start, och även Cirak lär finnas med från start igen.

Vi tror på en svängig match, mellan två oorganiserad lag. Dalkurd gick ut med ett pressmeddelande för att tysta ryktena kring klubbens ekonomi. Men som man säger: ”Ingen rök utan eld”. Säkra källor säger att klubben är saknar mycket pengar, och klart påverkas spelarna av detta. Det kan vars en förklaring till laget loja insatser på senare tid.

GAIS slåss för sin överlevnad och lär endast ha tre poäng i tanken. Ivern efter ledningsmål kan tyvärr få omvänd effekt, men vi tror att GAIS i slutändan står som vinnare.