Inför Västerås SK Fotboll – Halmstads BK

Publicerad av

Dagens första match i Superettans omgång 20 spelas mellan Västerås SK och Halmstads BK. Inför mötet ligger VSK på en nionde plats, och HBK ligger strax bakom på tionde plats.

Hemmalaget har visat okej form- på fem senaste matcherna har man endast förlorar en match, med målskillnaden 7-6. Tyvärr är poängskörden mindre bra, då tre matcher slutat med ett poäng och totalt har VSK saknat ihop sex poäng på fem senast matcher.

Gästerna har plockat sju poäng på fem senaste matcher, med målskillnaden 6-5, och senast fick man med sig en stark 2-0 vinst mot Dalkurd.

De grönvitrandiga har inga avstängda spelare. Därför kan vi utgå från att Gabrielsson har bästa möjliga manskap att mönstra på planen. Vi kan också förvänta oss uppställningen 3-5-2, med Svensson, Berisha och Sabetkar som backar och Tronêt och Petrovic som anfallare.

HBK har kantspringaren Boakye avstängd. Med all sannolikhet ser vi att Haglund fortsätter med 4-4-2, där vi tror att Boman tar plats bredvid Rasmus Wiedesheim-Paul. RWP är för övrigt lagets bäste målskytt, med nio fullträffar.

FS tror på VSK-seger. För att man ska kunna vinna bör man inte ge bort mittfältet alltför enkelt. Ottosson har varit ett välkommet tillskott, och har höjt VSKs mittfältsspel. Man bör vara aggressiv i försvarsspelet, särskilt högt upp på mittfältet. Om man sedan lyckas skapa tryck mot HBK tror vi att man kommer arr skapa tillräckligt med chanser att göra mål på. Förvisso är HBKs backar rutinerade, men det saknas speed (särskilt hos mittbackarna). VSK kan således variera sitt spel med instick mellan ytter- och mittback och långbollar. Utöver det finns goda omställningsmöjligheter, då HBK gärna ligger högt upp med laget.

HBK har det kärvt med ekonomin, precis som flera andra elitklubbar. Den antagna minusbudgeten grundades i att ekonomin skulle hamna i balans vid avancemang. Nu när man inte ser ut att kunna knipa topp 3-platserna har man börjat att skära i kostnaderna. Bland annat har HBK bestämt att inte anställa ny sportchef i år.