Kommer Mjällby behålla sin serieledning? Inför Örgryte – Mjällby

Publicerad av

Imorgon (lördag) tar rödklädda Örgryte emot serieledaren Mjällby på Gamla Ullevi i Göteborg i het match. Poängen i denna matchen kommer vara otroligt viktiga, av egentligen en och samma anledning för båda lagen. För sällskapets del skulle en trepoängare här innebära att laget hänger på i striden om avancemang på allvar. För Mjällbys del handlar det nu om att lyckas hålla serieledningen under bevakning och inte släppa taget om den när Brage och Varberg är tätt bakom. Det är lättare att jaga än att bli jagad.

Hemmalaget ÖIS startade i senaste matchen mot VSK med den traditonella 3-4-3 uppställningen med Ailton på fronten, en uppställning som vi förväntar oss även till detta mötet. Simon Nilsson är dock avstängd till denna matchen pågrund av en utvisning i senaste matchen mot Västerås. En möjlig ersättare här skulle kunna vara Amin Affane som inlånad från IFK Göterborg, en väldigt spännande spelare som har spelar många matcher i Allsvenskan.

Bortalaget Mjällby kommer till denna matchen utan någon spelare avstängd och med en fullt närvarande trupp. Vi kommer med stor sannolikhet se Mjällby starta med en 4-4-2 uppställning där ena forwarden blir lite släpande. Den stora frågan här är om tränaren Milo väljer att starta Erik Pärsson istället för Bergström eller om han får agera inhoppar även i denna match.

För att Örgryte ska kunna vinna denna matchen så behöver defensiven sitta, med det menar vi att laget måste jobba som ett kollektiv och inte låta spelare som Omoh, Bergström och Joel Nilsson få yta att klura på, då kan det gå illa för hemmalagets del. Laget måste ligga tätt i ryggen på Mjällbys offensiva spelare, det är lättare sagt ön gjort och det lär bli en stor utmaning. Offensivt gäller det för Ludwigson & Company att våga ta risker, våga utmana genom att skjuta från distans men även våga slå dem svårare passningarna. Om Ludwigson får komma rättvänd så kan vi förvänta oss en och annan målchans.

För att serieledare ska kunna åka hem med tre blytunga poäng behöver laget fortsätta med sitt raka spel som ofta ger utdelning. Mot GAIS hade laget problem med att hitta dem hundraprocentiga målchanserna men fick även då utdelning genom två drömmål från både Jobe och Pärsson, vilket visar den starka offensiv Mjällby besitter. Det gäller för främst Omoh att inte vara allt för självisk utan att tänka på lagets bästa, han har sporadiskt försökt att visa framfötterna för mycket vilket inte alltid har gett någon god effekt. Gulsvarta Mjällby måste även utnyttja omställningslägen om laget blir pressade bakåt på egen planhalva.

Vi åskådare kan förvänta oss en match där båda lagen vill äga mycket boll och helst inte bli för mycket bolltittare. Mycket kreativitet och ljuvlig fotboll förväntar vi oss, men matchen kan också låsa sig och istället kan det bli mycket långbollar och dueller.

Detta kommer bli en spännande match, som inget utav lagen vill förlora. Därför kan matchen låsa sig och risker är det lagen helst väljer att undvika ta. Det är varför vi tror att matchen kommer sluta i ett kryss.