Omgångens spelare- Bubacarr Jobe, Mjällby AIF

Publicerad av

Det var ingen lätt uppgift att välja den bäste spelaren denna omgång 19 i Superettan. Det fanns flera andra spelare som vi tyckte förtjänade att utses till ”Omgångens spelare”, bland annat Edin Hamidovic, Jonathan Morsay, Matthias Liljestrand. Hamidovic låg bakom det mesta i anfallsväg för Jönköping, Morsay var på otroligt spelhumör och Liljestrand är mer eller mindre prickfri i försvaret för Brage. Till slut bestämde vi ändå oss för Mjällbys vindsnabbe och mångsidige spelare Bubacarr Jobe, med följande motiveringen:

”Jobe har gjort flera bra matcher i rad, och stått för 3 mål och 1 assist på senaste 5 matcherna. Mot GAIS visade han återigen vilka offensiva kvaliteter han har. Jobe spelade till vänster, till höger, och centralt i anfallet och var lika bra på alla positioner. Var inte rädd för att utmana, utnyttjade sin snabbhet och var till väldigt stor nytta för Mjällbys anfallsspel. Sköt också in ett drömmål från distans, som pricken över i:et”.