FS-elvan omgång 19

Publicerad av

I vanlig ordning efter att en omgång har spelats färdigt i Superettan tar vi ut en elva bestående av de spelare som vi tycker har gjort bra ifrån sig. Denna gång ställer vi upp med formationen 3-4-3 med en diamant på mittfältet. FS-elvan blir väldigt central med många spelare som är bra med boll centralt i banan. Samtidigt ser vi att man kan göra om uppställningen till 3-5-2, då en ytteranfallare (främst Jobe) kan falla ner på kanten, och på så vis få mer spel på kanterna.

Som vanligt finns det spelare som många anser borde vara med i FS-elvan, men vi har begränsat med platser och gör vårt bästa för att ta ut rätt spelare.

Så här ställer vi upp:

MV: Malkolm Nilsson (1), HBK- Gör en del kvalificerade räddningar, även om Dalkurd inte testade honom på riktigt. Håller nollan och ger HBK trygghet bakåt.

VMB: Andreas Johansson (4), HBK- Skötte de allra flesta uppspelen mot Dalkurd. Styrde backlinjen så att Dalkurds anfallare inte fick ut något alls av sitt spel. Tog många kloka beslut och spelade säkert och tryggt där bak, förutom en misslyckad dribbling som siste man. Blev även målskytt.

MB: Mattias Liljestrand (2), IKB– Även om Öster hade en hel del chanser i början på andra halvlek gjorde hela Brages backlinje, Liljestrand som general, en kanonmatch. Krönte sedan prestationen med ett mål.

HMB: Pontus Hindrikes (3), IKB- Hindrikes stängde igen sin kan trots att han mötte duktiga spelare som Helg och Vall. Hjälpte Morsay mycket med understöd. Såg outtröttlilg ut, och sprang som en tok hela matchen.

VMF: Mostafa Zeidan (1), Frej- Gör en väldigt bra första halvlek, och fortsätter att vara bäst på mittfältet även i andra. Visade härlig bollbehandling och god spelförståelse. Blir tyvärr utbytt redan i 62:a, minuten då Frej fick en utvisad.

DMF: Viktor Gustafsson (2), MAIF– Gör som vanligt ett enormt jobb i det tysta. Täcker ytor, plockar lösa bollar, knyter ihop backlinje och mittfält, spelar enkelt och ser till att laget behåller bollen.

HMF: Jonathan Morsay (1), IKB- Var snabb i omställningar, vågade utmana och skjuta. Morsay hade övertag på både Helg och Vall under stora delar av matchen. Såg oerhört spelsugen ut. Målskytt också.

OMF: Kristian Andersen (3), IKB- Andersen gör mål, assist och slår hörnan som ledde till 4-1. Expert på att hitta farliga ytor offensivt. Kreatör mot Öster. Gör inte så mycket väsen av sig, nästan så att motståndarna glömmer bort honom, men är alltid spelbar, speciellt bakom motståndarnas mittfält. Poängspelare av rang.

FW: Bubacarr Jobe (2), MAIF- Jobe har spelat väldigt bra i flera matcher i rad nu. Så även mot GAIS. Gör ett magnifikt mål. Samarbetar bra med Omoh där framme.

FW: Astrit Seljmani (6), Varberg- Vi är svaga för denna typ av anfallare, som stångar sig blodiga, visar passion och inte drar sig för att ta jobbet över hela banan. Seljmani fick äntligen näta igen, men han jobbade kopiöst mycket för att få till det målet.

FW: Edin Hamidovic (4), J-Södra- Hamidovic låg bakom nästan alla heta målchanser för sitt lag. Spelade en otroligt viktig roll i Södras vinst. Gör ett mål helt på egen hand, och assisterar till Al-Ammaris mål.

Tränare: Pablo Pinones Arce (1) och Jan Mian (1), Frej- Sedan Frej fick nya tränare har deras spel sett väldigt bra ut. Faktiskt så har man hävdat sig bra mot både VSK och Varberg. Defensivt ser det betydligt stabilare ut, och offensivt har man börjat hitta fler lösningar. Starkt av Frej att både ta ledningen mot Varberg, och sedan kvittera trots en man mindre på plan. Tränarna har helt klart påverkat spelarnas mentalitet och agerande på plan.