GAIS tredje raka förlust när Mjällby tog över som serieledare- Matchrapport GAIS – Mjällby AIF

Publicerad av

Det blev en tråkig tillställning för GAIS, som åkte på en 1-2 förlust mot Mjällby trots ledning med 1-0.

GAIS ställde upp enligt följande: Johansson- Wängberg, Angelin, Nyström, Netinho- Pllana, Cirak, Bergholtz, Harvey- Marcelo, Saebbö.

MAIF hade följande startelva: Eriksson- Jeahze, Löfgren, Watson, Terzic- Jobe, Gustafsson, Löfquist, Nilsson- Omoh, Bergström.

Första halvlek var jämn spelmässigt, men det är gästerna Mjällby som skapar något fler och bättre målchanser. MAIF håller i bollen bra och försöker hitta ytor mellan GAIS ytter- och mittbackar. Gästerna är aktiva på sina kanter, via Nilsson, Jobe och Omoh. Alla tre vågade utmana och hade ett visst övertag på sin bevakning.

GAIS hittade mer och mer in i matchen ju mer som gick av första halvlek. Man hittade ibland in på Marcelo, men främst var det genom omställningsförsök som GAIS ville anfalla på.

I andra halvlek började hemmalaget bäst och fick viss press på Mjällby. Och der var också GAIS som kom att ta ledningen, genom nyförvärvet Måns Saebbö som fick på ett avslut efter en tilltrasslad situation i straffområdet.

Målet blev en katalysator för MAIF, som tog över matchtiden och jagade en kvittering. Och den kom inte långt efter GAIS mål. Inbytte nyförvärvet Erik Pärsson sätter 1-1 efter en soloprestation. MAIF fortsatte att jaga mål, och fick utdelning på en kontring. Bubacarr Jobe är ett förstklassigt mål när han sätter bollen i krysset.

Trots press från GAIS i slutskedet av matchen lyckades gästerna hålla undan och vann rättvist med 1-2.