Matchrapport Halmstads BK – Dalkurd FF

Publicerad av

Halmstad sökte revansch mot Dalkurd, och fick det också. En välbehövlig vinst för hemmalaget, i ett försök att rädda hedern.

HBKs startelva var som följande: Nilsson- Bengtsson, Larsson, Johansson, Westerberg- Svedberg, Hadenius, Allansson, Boakye- Boman, Wiedesheim-Paul.

DFF kom till start enligt följande: Andersson- Moënza, Tranberg, Ismail, Azizi, Ceesay- Berger, Lawan, Sabovic- Arhin, Alexandersson.

Sammanfattning

Matchen kontrollerades av hemmalaget från början till slut. HBK hade högre intensitet och skärpa i spelet än vad gästerna kunde visa upp. Segern tillskrevs rättvist 2-0 till HBK, efter mål av Boakye och Andreas Johansson.

Dalkurd behöver komma upp flers nivåer för att kunna hävda sig i resterande matcher.

Målen

Halmstad tog ledningen redan i 9:e matchminuten. Ett skott av Svedberg styrdes av Ceesay, och ställde backlinjen. Bollen letade sig fram till Boakye som blev helt fri med målvakten. Han gjorde inget misstag utan placerade enkelt in 1-0. Boakye såg misstänkt offside ut, men på reprisbilderna kan man se att Moënza upphäver offside.

2-0 kom i slutet på första halvlek, minut 45+2. Andreas Johansson tog emot ett inlägg, sköt först i stolpen men klackade sedan in sin egen retur. Ett tjusigt mål. Gästerna menade dock att Johansson tog med sig bollen med armen. Och visst såg det väldigt misstänksamt ut, men mål dämdes i alla fall.

Analys

Halmstad pressade högt i första halvlek med anfallare och mittfält för att tvinga Dalkurd till längre bollar, och på så vis vinna 50/50 bollar. Samtidigt fick man ibland ett långt lag, vilket gjorde att det emellanåt fanns ytor för Dalkurd att sätta bollar på.

Dalkurd ville gärna anfalla via sin högerkant, där Ceesay var spelsugen och ville ha boll. Tyvärr var man sämre på att ge honom understöd och alternativ framåt och i boxen.

Halmstad totaldominerade mittfältet. Trion Lawan, Berger och Sabovic hade inget att sätta emot HBKs rappare och klokare mittfältare. Via sitt innermittfält kunde HBK skapa lägen centralt, men även hitta ut med bollar på kanterna som i sin tur ofta hittade avslutslägen. Både med inläggsspel, och skott på egen hand.

Dalkurd har säsongen igenom envisats med Alexandersson som spets, och fortsätter att bänka sin bäste målskytt Cissoko. Det behövs fart där framme om Dalkurd ska spela som de gör, och tyvärr saknar Alexandersson just fart. Vi ser Cissoko som ett betydligt bättre och farligare alternativ.

Halmstad spelade med betydligt högre intensitet, och kändes vassare och mer på tårna matchen igenom. HBK slog fler passningar framåt i banan jämfört med Dalkurd, som hellre slog bollen i sidled eller bakåt.

HBK släppte initiativet i andra halvlek, men hade ändå bra koll på gästerna. Det kan dock tolkas som ett svaghetstecken. Mot ett bättre motstånd kunde man mycket väl ha släppt till fler målchanser. Det är rätt onödigt att så enkelt ge ifrån sig taktpinnen. Särskilt när Dalkurd såg så håglösa och utmattade ut i första halvlek.

En kort analys av matchen är att HBK hade högre tempo och noggrannhet i alla moment och lagdelar, och vann därmed rättvist.

Matchens spelare

Hela Halmstads lag förtjänar beröm, men Allansson, Johansson, Boakye, Svedberg, M Nilsson och Westerberg berömmer vi lite extra.

I Dalkurd var det egentligen bara Arhin och Ceesay som visade på någon form av spelvilja, och även målvakten Andersson gjorde några fina ingripanden. Resterande får underkänt.