Inför Halmstads BK – Dalkurd FF

Publicerad av

Spännande match mellan Halmstad och Dalkurd väntar i Superettans omgång 19. HBK ligger med 21 p på plats 1, medan DFF har tagit 27 o och finns på plats 7.

Hemmalaget saknar Djuric och Ahlstrand, båda lider av skador, men får tillbaka Boakye från avstängning. Vi kan alltså räkna med att Svedberg kliver in i mitten och Boakye tar kanten. Dessutom är RWP tillbaka och kommer med all sannolikhet att starta på topp.

Gästerna saknar både Jasarevic och McVey pga avstängning. I truppen finns därför 2 st 16 åringar. Dalkurds trupp är som bekant ohälsosamt tunn. Vi kan förvänta oss att Azizi går in från start och förväntar oss följande startelva: Andersson- Thorbjörnsson, Ismail, Tranberg- Moënza, Berger, Sabovic, Lawan, Azizi- Arhin, Cissoko, Ceesay.

Den här matchen kanske är den viktigaste matchen för Halmstad i år. Vinst här så lever hoppet om avancemang, åtminstone teoretiskt. En förlust däremot kommer att få även den mest optimistiske hallänningen att vifta med vit flagg.

HBK kan ändå trösta sig med att gästerna har betydligt större bekymmer. Dalkurd ryktas vara ett par veckor från konkurs. Uppgifter säger att man är skyldig allt mellan 4-10 miljoner kronor, och kan man inte hosta upp stålarna snart kommer fogden att knacka på dörren. Sanningshalten i uppgifterna låter vi vara osagt, men ingen eld utan rök brukar man ju säga.

Vi minns hur Dalkurd gick i Allsvenskan förra året när ekonomiska problem gjorde sig påminda. Skulle uppgifterna stämma kan vi alltså anta fritt fall för Dalkurd. Åtminstone sportsligt. För vi tror att man ändå på ett eller annat sätt hittar en temporär lösning på de ekonomiska problemen. Men det ger ju ingen arbetsro åt spelarna, som sjävklart kommer att påverkas av det.

Vi tror att Halmstad kommer att vara det hungrigare laget, med stor anfallsvilja. Men man kommer troligtvis inte att ta för stora risker ändå, och kommer att lämna många spelare hemma i anfallen. Dalkurd kommer att spela som man har gjort de senare matcherna, nämligen att ligga tajt i försvarsspelet och gå på kontringar. Man kommer försöka ta en tidig ledning och sedan bevaka den.

Vår gissning är att lagen delar på poängen, men där HBK är det bättre laget spelmässigt.