Vi tippar! Omgång 19

Publicerad av

Snart inleds omgång 19 och vi är som vanligt med och tippar matcherna. I denna omgång bjuds vi på mycket topplag mot bottenlag matcher vilket ska bli spännande eftersom att bottenlagen brukar plocka en del poäng på höstsäsongen. Vi kan förvänta oss en del skrällar.

Nedan ser du omgångens tippningar från FS!

Varbergs BoIS – IK Frej: 1

Tabellettan Varberg mot femtonplacerade Frej. Varberg med tre raka förluster där laget sett rätt så gungiga ut, tvärtom med Frej som var ytterst nära att vinna mot Västerås. Bortalaget Frej saknar Samouil Izountouemoi som var en viktig spelare i förra omgången, ett stort tapp. Vi tror att Varberg går in i denna match helhjärtat och bärgar hem en vinst efter en negativ trend. En stark etta!

Halmstads BK – Dalkurd FF: X

Kanske den mest spännande matchen i omgången. Båda lagen kommer från en förlust och är hungriga efter poäng. Spontant så tror vi på HBK-vinst men ju mer vi fördjupar oss i detta möte så känns Dalkurd starkast även fast truppen är rätt så tunn. Noterbart är att Irfan Jasarevic och Mc Vey är avstängda. Vi tror på en match där inget av lagen vill förlora. Ett kryss med slutresultatet 1-1 känns rimligt.

Norrby IF – Degerfors IF: 2

Norrby har inte imponerat på oss spelmässigt. Senast gick laget in med ”parkera bussen” inställningen och fick turligt med sig en poäng. Motståndarlaget kommer från en stark vinst mot Varberg, där Astvald och Björndahl visade kvalitéer. Hemmalagets försvarskugge Didric Andersson är avstäng vilket automatiskt kommer göra Norrbys defensiv mer osäker. Vi tror starkt på Degerfors och Astvald, en klar tvåa.

Trelleborgs FF – IF Brommapojkarna: 2

Oväntad tippning? Inte om du frågar oss. Bortalaget BP har lärt sig hur man ska plocka poäng och ser bara starkare och starkare ut. Trelleborg var ytterst nära att vinna mot Syrianska senast men imponerade inte spelmässigt. BP har fått igång Linnér, Jajic och Nilsson, den sistnämnde är dock avstängd till denna match. BP ser och känns mer självsäkra än vad TFF gör. Om Linnér och Jajic får till det i denna match så ser vi inget annat än en BP vinst.

IK Brage – Östers IF: X

Tabelltrean Brage tar emot krislaget Öster som är i starkt behov av poäng. Båda lagen kommer senast från en vinst. Vi tror att tränaren Velic kommer satsa på det defensiva arbetet i denna match och försöka plocka en poäng. James Keene och Johan Persson är avstängda till denna match, finns dock en del ersättare här. Vi tror på ett spelförande Brage som inte får till det. Oavgjort här känns inte osannolikt.

GAIS – Mjällby AIF: 2

GAIS kommer till denna viktiga match med två avbräck. Karl Bohm och Niklas Andersén avstänga vilket är till nackdel för dem. GAIS kommer till matchen med två raka förluster där laget inte imponerat på något vis. Mjällby fortsätter att visa kvalitéer och det finns inte mycket att säga om detta möte. Mjällby är solklara favoriter.

Västerås SK – Örgryte IS: X

Dags för ett nytt jobbigt test för Fagerström och hans VSK som är inne i en kryssperiod. Thomas Askebrand och hans ÖIS fortsätter att vinna med sin vassa offensiv. Det är dags för hemmalagets Filip Tronêt och nyförvärvet Petar Petrovic att leverera poäng. Om Västerås sätter sin defensiv och lyckas hålla bort Ludwigson kan det mycket väl ledA till poäng för grönvita hemmalaget. Vi tror på ett kryss i denna match där båda lagen gör mål.

Jönköpings Södra IF – Syrianska FC: 1

Tabellfyran J-Södra som har vittring på tredjeplatsen tar emot bottenlaget Syrianska. Till denna match är hemmalagets Daryl Smylie avstängd men även Syrianskas poängräddare Patrick Dyrestam. Vi förväntar oss ett dominerande hemmalag som kommer mala ner Syrianska försvaret. Om matchen går enligt förväntan så tror vi starkt på en hemmaseger.