Inför Östers IF – GAIS

Publicerad av

Bottenmöte mellan två lag som kämpar för att undvika nedflyttning. Således en väldigt viktig match för båda lagen.

För Östers del saknas Månz Karlsson pga avstängning. Men man har fått in flera nya spelare, som bör starta idag. Formen är som bekant inte särskilt bra. 3 förluster och 2 kryss har det blivit på 5 senaste, med målskillnaden 3-9.

GAIS har samma lag som senast till förfogande, och vi kan inte se att man kommer att ställa upp annorlunda mot förra matchen. GAIS form är något bättre än Östers, med 2 vinster och 3 förluster på 5 senaste. Målskillnaden är likt Östers 3-9.

Tränarbytet för GAIS gav en energikick och man kunde genast ta två vinster. Men effekten har avtagit, och nu gäller det för GAIS att systematiskt hitta ett vägvinnande spel. Senast mot Syrianska såg det inte jättebra ut. Ingelsten har nu fått tillräckligt med tid på sig för att påverka spelarna och få till en reell förändring. Därför bör vi se ett annorlunda GAIS idag, där vi tror att man jobbar mer i varje situation och tar fler löpmetrar. Framför allt kommer man att vara försiktiga i positionsspelet, så att inga ytor uppstår bakom backlinje och mellan mittfältet och backarna.

Öster gjorde sig av med Järdler, och tidigare spelaren Velic har fått ta över huvudansvaret. Velic kommer att göra som alla andra tränare som tar över krislag, nämligen att prioritera försvarsspelet och hitta tillbaka till grunderna. Därför kommer spelarna att vara noggranna i defensiven och inte ge sig ut på offensiva utflykter särskilt ofta, för att inte blotta sig bakåt.

Vi tror att den här matchen kommer att likna Dalkurd – Jönköping, där vi får se två avvaktande lag som väntar på varandras misstag. Vårt tips är ett kryss, och 0-0 ser vi som sannolikt.