Inför Dalkurd – Jönköpings Södra

Publicerad av

Ett speciellt möte på Gavlevallen mellan Dalkurd FF och Jönköpings Södra inträffar 16.00. Vad gör mötet så speciellt? Jo, det är första gången som Andreas Brännström ställs mot sin tidigare arbetsgivare Dalkurd på Dalkurds hemmaplan. Bland Brännströms främst meriter är när han tog upp Dalkurd i Superettan, men ännu meriterande är när han tog dem till Allsvenskan. Efter båda bedrifterna fick Brännan, som han kallas, sparken och fick alltså lämna laget trots framgångar.

Dalkurd kommer till matchen med en god form. På fem senaste matcher har man tre vinster, ett kryss och en förlust. Man verkar också ha hittar målformen, och har gjort 10 mål på dessa matcher. Men man ska också komma ihåg att Dalkurd har släppt in hela 9 mål, varav 6 av dessa kom mot VSK innan sommarvilan. Senaste fick man en poäng med sig mot VSK, där man ledde hela matchen med åkte på en kvittering i minut 90+9.

J-Södra kommer även de till denna match med bra form. Tre vinster och två kryss har det blivit på fem senare matcher. Målskillnaden är 10-5, vilket är ett bra facit. Senaste fick man 1-1 mot Degerfors hemma på Stadsparksvallen.

Inför denna match saknar hemmalaget högerbacken McVey, pga avstängning. Status på Azizi är okänd, men han är uttagen till matchen. Huruvida han får speltid eller ej är osäkert, då han fick ett antal stygn efter smällen mot VSK. Glädjande för Dalkurd är att Lawan är tillbaka från sin avstängning.

Gästerna saknar sin viktige målskytt Edin Hamidovic, som brukar göra mål när han väl spelar. I övrigt ska J-Södra ha fullt lag, vilket ger den bra förutsättningar inför matchen.

Vi kan utgå från att båda lagen kommer att spela tajt och med disciplin i försvarsspelet. Brännan spelar som bekant 3-5-2, men vill gärna att wingbacks, i försvarsspel, går ner djupt och ofta för att bilda samtidigt som en anfallare kliver ner på mittfältet. Detta bildar då en 5-4-1 formation. Även Dalkurd ha för vana att spela på det vis. Men vi skulle inte bli förvånade om redan utgångsformationen är 5-3-2.

Vi spekulerar i att både Cissoko och Alexandersson startar på topp, där den senare fungerar som en tia och uppspelspunkt. Vi tror att Dalkurd kommer spela mycket omställningsspel, där Sabovics känsliga fot kommer att spela en nyckelroll.

J-Södra tror vi kommer att vilja anfalla på kanterna, med Jallow och Tkalcic som tar mängder med idiotlöpningar (referat till övningen ”idioten” och inte till något annat).

Risken finns att matchen blir tråkig, där båda lagen spelar ut varandras taktiker. Och där man hellre avvaktar än pressar. Vi tror att instruktionerna inför matchen är så precisa och noggranna, att spelarna inte kommer att tänka utanför boxen och ta egna riskfyllda beslut. Vi hoppas så klart ha fel, för vi vill se en händelse- och chansrik match.

Vårt tips är att lagen delar broderligt på poängen. Kryss är mest logiskt och sett till kvaliteten i lagen är man ungefär lika bra.